Om Eva – skånskan som blev småländska

jag

Det här är jag.

Fyllda 63 år. Jag har en bakgrund, men den är trist och ledsam så jag skriver hellre hur det är nu. De senaste tio åren har jag älskat livet och jag gör det ännu. För min del behövs inga resor eller flådiga saker, det räcker fint med en kopp gott kaffe och sköna promenader.

Det låter trist med ”promenader”, men för mig innebär det att jag går långt och gärna, när det inte är snö, i skogen. Jag har både karta och kompass med mig och traskar med Lady bredvid, hon är en bordercollie och jag älskar henne.

Anledningen till att jag blev småländska är att min dotter, mitt enda barn, flyttade hit upp när hon träffade Oskar och nu har de två barn. Därför köpte jag en stuga i Bodafors och under flera år åkte jag hit så ofta jag kunde, det var ungefär 25 mil mellan Bromölla (där jag bodde och arbetade då) och Bodafors vilket innebar att jag ibland inte var här på flera veckor.

Men sedan den 17 december 2017 är jag skriven på den här adressen efter att ha sålt min lägenhet i Skåne. I mars 2018 började jag ett nytt jobb på Polismyndigheten, men ett frö såddes samma sommar och från och med den 1 april 2019 är jag arbetsfri av egen vilja.

Kärlek!

PS Jag har bloggat sedan 1997, de senaste tio åren hittar du på eva.monkeytoys.com. Fast det är inte speciellt intressant. Gräva i gammalt ger inte mycket.