Om Eva – skånskan som blev småländska

jag

Det här är jag.

Snart 63 år. Jag har en bakgrund, men den är trist och ledsam så jag skriver hellre hur det är nu. De senaste tio åren har jag älskat livet och jag gör det ännu. För min del behövs inga resor eller flådiga saker, det räcker fint med en kopp gott kaffe och sköna promenader.

Det låter trist med ”promenader”, men för mig innebär det att jag går långt och gärna, när det inte är snö, i skogen. Jag har både karta och kompass med mig och traskar med Lady bredvid, hon är en border collie och jag älskar henne.

Anledningen till att jag blev småländska är att min dotter, mitt enda barn, flyttade hit upp när hon träffade Oskar och nu har de två barn. Därför köpte jag en stuga i Bodafors och under flera år åkte jag hit så ofta jag kunde, det var ungefär 25 mil mellan Bromölla (där jag bodde och arbetade då) och Bodafors vilket innebar att jag ibland inte var här på flera veckor.

Men sedan den 17 december 2017 är jag skriven på den här adressen efter att ha sålt min lägenhet i Skåne. I mars 2018 började jag ett nytt jobb på Polismyndigheten, men ett frö såddes samma sommar och från och med den 1 april 2019 är jag arbetsfri av egen vilja.

I Skåne var jag singel och jag älskade det.

På riktigt, jag ääääälskade mitt singel-liv och att jag bestämde själv det jag ville göra när jag var ledig. Men Sara hittade en man åt mig och även om jag verkligen inte var intresserad av honom för fem öre så är vi nu särbos och jag tror att det kommer att hålla i sig. Men sambo lär jag inte bli eftersom jag är introvert på riktigt. Jag blir odräglig och hemsk och tappar all energi om jag har människor runt om mig hela tiden. Tro mig, jag har försökt, jag ansträngt mig och verkligen kämpat på – men det fungerar inte. Jag klarar inte av att ha människor tätt inpå. jag

Jag hämtar energi i min ensamhet.

Nu ser jag fram emot att köpa ett växthus, sätta solceller på taket och ändra lite inomhus som att byta sovrum och ett nytt kök. Men var sak har sin tid och det lär nog ta ett bra tag innan jag är i mål.

Kärlek!

PS Jag har bloggat sedan 1997, de senaste tio åren hittar du på eva.monkeytoys.com. Fast det är inte speciellt intressant. Gräva i gammalt ger inte mycket.

Annonser