Sommarkofta

 Dagen i dag.

Ja, jag har börjat med att sortera bort saker som gör att det turkosa skåpet svämmar över. Egentligen vill jag plocka bort ytterligare grejor, men mamma frågar ibland och då måste jag visa upp. Å andra sidan kan jag packa ner alla de där snapsglasen och sherryglas och alla andra som jag aldrig använder. Lägga dem i en låda och ge plats åt det jag använder.

Så får det bli!

Nu ska jag stryka gardiner. Sedan får jag se hur jag tar vara på resten av dagen. Jag är så himla sugen på att åka till Eksjö och köpa några barnböcker, barnen kommer i eftermiddag och det skulle vara roligt att överraska. Helmer älskar böcker och att lyssna på sagor, Walle är det lite si då där med den saken.

Nu vidare.

Gardinerna kallar på att bli strukna och upphängda. För den delen ska jag vara med i KAL som Majasmanufaktur håller på Järbo.se. Jag försöker tänka vad sommar är för mig och på så sätt hitta rätt färg till koftan. Det ska vara två färger. Kambgarn ska det vara som material. Sommar för mig är grönt gräs, ormbunkar, gula och vita blommor i dikesrenen och så fina björkar.

Kan någon få ihop två färger på det?

Om någon skulle sticka en kofta till mig, vilka färger skulle ni valt?

Kärlek!

4 reaktioner på ”Sommarkofta

  1. Maria: det var ingen dum idé. Det är bara två, en bottenfärg och så mönster runt ok:et, en ficka och mudden. Nu har jag fått hem färgkartan och det är jättefina färger. Jag har kollat lite på de färger som du föreslår, men också på lite mer oväntade.

   Gilla

 1. Garden green gillar jag om det ska vara somrigt, och Tender Yellow, men det är svårt att säga när man inte vet hur mönstringen kommer att vara. Fanns det nån vit? Hade föredragit att se alla färgerna på samma sida. Vitt är nog säkrare.

  Gilla

  1. Tinto: En bottenfärg och så lite mönster runt oket, en ficka och mudden. Jag kan inte bestämma mig! Den här gången bestämde jag hem en färgkarta och det är en fin lyster i garnet. Jag funderar fortfarande på färgerna som ska väljas, en god vän föreslog isblått och grått och det kan ju också vara fint – jag tänker på himlen som jag ofta tittar på och grusvägar jag går på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.