Janne

Midsommardagens tur

Jag är hemma hos Janne.

Han är inte här och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Mörkt och kallt istället för mina mjuka mattor, brasa och annat som jag tycker är trivsamt. Men jag vänjer väl mig. Anledningen är att jag vill ge hantverkarna chansen att fixa mitt badrum i lugn och ro och för att jag ska slippa damm, kaos och vara artig. Men, jag längtar redan hem. Fast jag måste tillägga att det är snälla av Janne att låta mig husera här under dagtid när jobbarna är hemma hos mig.

Det blir nog bra vill jag tro.

Men, jag hade tänkt göra en pasta- och butternutpumpa-gratäng och saknar redan kryddor, för det finns det inte gott om här. Rosmarin till exempel. Annars är jag trött. Mamma har fått boende här i Bodafors och jag ska, tillsammans med Oskar, hämta hit henne någon gång längre fram i vår. Det blir en liten fin tvåa i Bodafors med service dygnet runt. Hur skönt är det inte för henne och för mig.

Hon är förstås nervös.

Efter sextio år i samma hus ska hon inte bara lämna byn utan även huset. Hon säger att hon är glad och jag tror henne. Min bror säger mest att hon inte kommer att trivas. Hoppas han har fel.

Jobbet är otroligt intressant och roligt.

Jag gillar framför allt några av förundersökningsledarna. Egentligen allihop, men en del är så himla skickliga att jag blir alldeles yr och glad. Men jobbets tider och den sociala biten gör mig supertrött. Jag är ju van vid ett annat sorts klimat. De är så himla söta, pimpinetta och – ja, de är allt som jag inte är för att inte tala om tiderna. Tiderna tröttar ut mig.

Jag tänkte att jag skulle sticka mycket när jag är hos Janne.

Alltså, om jag jobbar 15-23 så är det bäst om jag är här så att hantverkarna kan rå sig själva. Jag har ju inte så mycket att göra och jag kan inte ut och gå med båda hundarna för Krut drar och jag orkar inte hålla honom och att bara ta Lady när Krut ser det är inget jag kan göra för då ylar han sig sönder och samman.

Men nu ska jag kolla öppettiderna på bibblan.

Jag ska lämna tillbaka två böcker som jag inte kunde hitta, men tursamt hann att låna om. Barnen hade gömt dem under en fåtölj….

Kärlek!

Annonser

4 reaktioner på ”Janne

 1. Mona

  Fina Eva, vad skönt att det ordnat sig för din mamma. Tror säkert att hon kommer att trivas med service dygnet runt och sedan är hon ju glad för att prata och träffa folk. Att hon dessutom har dig och din familj i närheten är ju verkligen bara positivt. Önskar verkligen både henne och er lycka till med flytten. Kram

  Gilla

 2. Det är roligt att du äntligen skrev här igen! 👍 Det blir nog bra för din mamma, och även för dig, efter flytten. Hon slipper sitta ensam och du slipper oroa dig. Men flytta är jobbigt, hur man än planerar. Och särskilt att flytta till mindre. En del har svårt att säga adjö till saker. Om det blir så, finns ett knep. ”Ok, vi slänger inte den här vasen, vi lägger den i spara- kartongen.” Allt för att undvika bråk och tårar. Så lagrar man sparakartongerna i ett förråd ( ditt garage kanske?) och gör nya boendet fint med lagom mycket saker. Sen kan man efter en tid ta dit en kartong i taget, och då kan det gå lättare att inse att man klarat sig bra utan vasen… och allt det andra. Just under flytten är det ändå så jobbigt och man kan vara trött och uppriven. -Men det här kanske du har tänkt på själv förstås.

  Gilla

 3. Det är roligt att du äntligen skrev här igen! 👍 Det blir nog bra för din mamma, och även för dig, efter flytten. Hon slipper sitta ensam och du slipper oroa dig. Men flytta är jobbigt, hur man än planerar. Och särskilt att flytta till mindre. En del har svårt att säga adjö till saker. Om det blir så, finns ett knep. ”Ok, vi slänger inte den här vasen, vi lägger den i spara- kartongen.” Allt för att undvika bråk och tårar. Så lagrar man sparakartongerna i ett förråd ( ditt garage kanske?) och gör nya boendet fint med lagom mycket saker. Sen kan man efter en tid ta dit en kartong i taget, och då kan det gå lättare att inse att man klarat sig bra utan vasen… och allt det andra. Just under flytten är det ändå så jobbigt och man kan vara trött och uppriven. -Men det här kanske du har tänkt på själv förstås.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s