Morgon

lyser upp

Det är mycket som händer just nu.

Runt om mig. Både bra och mindre bra händelser. I går var jag på Idas begravning, det var fint och jag kunde inget annat än att le när hela församlingen klämde in i ett medly av välkända sånger som ”Härlig är jorden”, ”Tryggare kan ingen vara” och andra psalmer. Det var fint och underbart och så fantastiskt ledsamt.

På jobbet har en kollega bjudit in mig till en fotogrupp.

De har teman och försöker tolka bilder utifrån det. Den här gången är det ”Lyser upp”. Jag såg en soluppgång fylld av dimma för någon dag sedan, men i morse var det inte lika fint. Fast jag fick något som jag trodde skulle duga, men vid närmare titt fungerar inte den bilden heller.

Därför hamna den här.

Mamma är allt mer deppig. Hon ser allt förfalla. Idag åker Sara och Oskar ner för att umgås lite med henne samt städa och annat. Jag har Helmer och jag tror att Walle är hos sin farmor. Att ha ett barnbarn en hel dag, eller fler dagar, vållar inga problem – det är när båda här tillsammans som de slåss och kivas mest hela tiden och jag blir utmattad.

Nu ska jag in i duschen och sedan dricka lite kaffe innan Helmer kommer.

Jag tänkte baka muffins med honom och så får jag se vad jag mer hittar på.

Kärlek!

Annonser

4 reaktioner på ”Morgon

 1. Så klart det känns trist för din mamma att vara ensam och ha trassligt med hälsan därtill. Men i dag får hon ju besök och snart kanske det löser sig med flytten till Småland. Vill hon fortfarande inte ta emot städhjälp från kommunen? Det har hon ju rätt till när hon har svårt att gå. Till mig kommer de varannan vecka, dammar, dammsuger och torkar golv, och tar med tvätten. (Jag skickar bara med lakan och handdukar, mindre saker klarar jag själv.) Det vore väl bra för henne? De gör säkert mer beroende på hur dålig man är. Hon kunde ju prova, gillar hon det inte så går det ju att sluta med det!
  -Du har säkert nån annan bild du kan ta med till fotogruppen. Den där var lite mörk. Tänk på att ett leende kan lysa upp också!

  Gilla

 2. Tinto: De kommer 15 minuter på morgonen och lämnar tidningen, bäddar sängen och tömmer toastolen. Mamma kan inte gå alls numera. Sedan kommer de 15 minuter på kvällen för att se att hon lever (skämtsamt). Hon har städning 1,5 timmar varannan vecka, men det räcker inte långt.
  Sara och Oskar var där och städade i söndags och jag åker ner nästa lördag. Det är bara så sorgligt.

  Gilla

 3. Hon borde ha rätt till mycket mer! Mat? Inköp? Tvätt? Vet att det kan vara olika beroende på kommun, men det är så milsvitt ifrån den hjälp Bengt fick, och då fanns ju ändå jag här!

  Gilla

 4. Tinto: Hon har rätt, men vill inte. Envis som tusen. Känner sig ensam men vill inte ha mer hjälp. Väntar nu bara på och hoppas och ber att hon snart ska få en lägenhet här hos mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s