Söndag, Tid & Janne

Min nya cykel
Min nya cykel

Han säger inte så mycket, han…Janne.

Jag har berättat flera gånger att jag behöver tid. Trots allt bor vi inte ihop och jag behöver vara ensam, jag behöver tid för att till exempel tvätta, städa, fixa med bilder och annat. Ändå får jag dåligt samvete när jag säger att jag sover hemma eller att jag, som idag, vill ha en hel dag för mig själv. Jag skäms över det, men jag måste få vara ensam annars blir jag inte den Eva jag vill vara och är i grunden.

Igår var vi i Jönköping och åt gott.

En stor fet köttbit och jag funderade på hur vi kunde smaska i oss. Märkligt det där med att vi dödar, lägger på spisen och sedan tuggar på. I går kväll ägnade jag tiden åt att läsa, tvätta och sätta fördeg till danskt rågbröd. När jag skulle sova tog jag med mig boken om Lightroom och sedan var jag på väg upp igen för att se om jag kunde greppa programmet. Fast jag somnade och tur var väl det.

När Janne är här är det tidig sängdags.

När jag är själv är jag ofta uppe till efter midnatt och det gillar jag. Fast det är ovant att vakna sent. Nu under förmiddagen har jag suttit och sorterat bilder. Jag inser att kameran har legat i träda för jag har inte kunnat redigera bilder. Men nu ska jag packa kameraväskan och ge mig iväg på en promenad.

Hela tiden måste jag välja.

Idag vill jag syssla med bilder, promenera, cykla, baka och slipa köksbordet. Det är saker jag hade hunnit med, fördelat på några dagar, om jag hade bott i Bromölla. Det är det dåliga samvetet som säger att jag måste se till att andra är nöjda i första hand.

Ja…så nu hoppas jag kunna fixa lite fina bilder.

Jag har i alla fall hunnit så långt att jag kan importera till Lightroom och sedan klassificera.

Nu vidare i dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s