Bra & Mindre Bra

cropped-pexels-photo-30732

Det finns bra grejor som händer nu.

Tror jag i alla fall. För någon dag sedan köpte jag en riktig hushållsassistent. Bara en sådan sak! Dels att jag kan köpa rakt upp och ner och att jag gjorde det. Jag har i några års tid funderat på en assistent, men mest bara tittat på tester och annat. Priset har fått mig att avstå. Nu köpte jag en Ankarsrum med 7 års garanti.

Genast bakade jag.

Ljust surdegsbröd och det blev riktigt bra. Nu ska jag planera nästa bak, eftersom det ska till en fördeg och det ska jäsas länge så är det inte bara att köra igång. Jag tänkte baka på fredagskväll. Sedan får jag liksom tänka bakåt, när ska jag köra igång surdegen och när ska jag baka.

Sedan har jag tagit tag i två saker som legat och pyrt.

Jag har äntligen kommit mig för att byta sopkärlet. Det har blivit som mest tre påsar sopor på två veckor, för det mesta bara två. Nu har jag beställt byte och även om det kostar 200 kronor att få det gjort så blir det billigare.

Det känns löjligt att säga ”många bäckar små blir stor å”.

En assistent för tusenlappar och så mindre sopkärl som kostar femhundra mindre om året. Å andra sidan blir jag glad när jag ser assistenten och längtar tills fredagskväll. I övrigt är jag fortfarande inte mig själv. Spänt läge, stressat läge och jag som bara vill ha lugn och ro.

Sedan har jag mindre bra-kategorin.

Jag köpte Adobe Lightroom eftersom mitt Photoshop helt plötsligt var för gammalt. Jag har försökt få det att fungera men tydligen var det helt ute och när jag ringde supporten hade stängt ner. Till slut köpte jag Adobe Lightroom 6, men jag får knappat det att fungera. Tid till att kolla in kursen på Moderskeppet har jag inte heller haft.

Min tid är splittrad och jag känner mest hela tiden ”jag orkar inte”.

Det räcker att jag inte kunde redigera bilden i det här inlägget för att jag skulle börja gråta. Ingen vettig bok tycks heller finnas, men jag litar på Moderskeppet och får jag bara lite tid över så ska jag nog få det att fungera.

Mamma tror att jag och Sara ska köra fram- och tillbaka när hon ska flytta.

Jag försöker säga att det fungerar inte. Vi jobbar heltid och vi orkar inte. Vi kan flytta på en dag för jag åker med en bil och Sara och Oskar med sin bil plus släp. Jag hoppas jag inte gjort något dumt som sökte boende till mamma här uppe. Jag tänkte att i måndagskväll var jag med Walle på mtb, i går var Janne här, i kväll jobbar jag – jag som bara vill ha lugn och ro?

Det har blivit för mycket just nu.

Men nu ska jag fixa lite här hemma, gå en promenad (fast jag borde nog hellre dra en repa med mtb och låta det gå fort).

Annonser

3 reaktioner på ”Bra & Mindre Bra

 1. Jag fick en Ankarsrum i 50-årspresent i somras och är så himla nöjd med den! Visst blev brödet jag bakade gott även innan när jag rörde och knådade för hand, men nu blir det så mycket högre och luftigare och godare, och det utan att jag (nästan) behöver lyfta ett finger.
  Hoppas du hittar lugnet snart ❤

  Gilla

  1. Jag har inte bakat varje dag sedan jag köpte den, men näst intill. Och milde tid vad enkelt det är. Jag bakade bullar med barnen och hade en fördeg, det fungerade inte riktigt som det skulle. Jag hade degkroken i. Det saknas en handbok, men jag får leta på webben. Trevar mig fram och hade jag inte lyckats hitta i Youtube så hade jag stått mig slätt. Men…så jäkla roligt!
   Har du några tillbehör?

   Gilla

   1. Jag har ”bara” de tillbehör som ingick än så länge, men tänker att jag ska komplettera med köttkvarnen och kanske pastavalsen så småningom. Väntar in något lämpligt reatillfälle 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s