Vänner & Samla

samla.jpg

Jag pratar för mycket.

Det handlar antagligen om att jag inte har några vänner. Därför blir det att jag pratar för personligt på min arbetsplats till mina kollegor. Efteråt får jag ångest, i alla fall en mild sådan. Vänner. Jag har faktiskt inga vänner. Inte ens en enda vän. Jag orkar inte höja blicken just nu, det får vara som det är. Alltför många gånger har jag trott att jag har haft vänner, men var det inte. Det är som det är och just nu orkar jag inte ens bry mig, mer än att jag ska lära mig att hålla käften. Käften, Eva!

Annars försöker jag nog samla ihop mig.

Idag har jag hittat några glädjeämnen. Bilen gick igenom besiktningen. Alltså, bara det! Inga dyra reparationer. Tack! Sedan åkte jag in till Nässjö och gick en sväng där. Bara det…jag har liksom inte gått i Nässjö tidigare, mer än sprungit igenom de två till tre största gatorna.

Just nu spretar allt.

Det kör omkring en ångvält i bröstet på mig. Jag försöker koppla av och det är skönt att ha någon kväll för mig själv då och då.

Nä..jag har svårt för att skriva. Ja, till och med det. Kan inte riktigt blicka över allt som händer runt om mig. Mamma har det eländigt just nu. Låst till att sitta i soffan i stort sett hela dagen. Svårt att klä på sig, om hon ens kan det. Kan inte ta ett steg för egen maskin. Blandar ihop saker.

Det jag känner är ”jag orkar inte”.

Fast det måste jag ju göra. Orka. Måtte saker och ting gå smärtfritt framöver. Bilen gick i alla fall igenom.

Annonser

4 reaktioner på ”Vänner & Samla

  1. Det är väl bra att lyssna av lite i sociala sammanhang och notera hur mycket och vad andra pratar om. Alla är vi olika. Men nog brukar man prata om hur helgen varit, vad man ska göra på semestern, hobbies eller sina barn (måttligt) och sånt. Men det skadar ju inte att vara lite försiktig innan man känner folk lite mer. Nån kan vara en rödglödgad kommunist och då drar man helst inte upp sina aktieplaceringar. (Ja, det gör man väl över huvud taget inte, men du fattar.) Och nån annan kan vara bokstavstroende djupreligiös, eller fanatisk miljömupp, eller … Det är ju säkrast att hålla sig rätt neutral tills man vet.
    -Att ha konstiga arbetstider befordrar ju inte det sociala umgänget precis. Förutom med dem som har samna skift då. Jag tycker ju att du verkar himla trevlig, men vi ses ju bara på varsin skärm! Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s