Igår

små saker
Jag tänkte innan jag somnade att min yrsel hade försvunnit.

Fast i morse vaknade jag och den var tillbaka. Det känns som om hjärnan hänger löst, som om jag är full och jag tar lite snedsteg både då och nu. Otäckt. Jag känner en enorm befrielse att jag får lov att vara hemma veckan ut efter kontakten med vårdcentralen. Fint att bo i Sverige.

Idag blir det lugn och hemma.

Fast jag börjar bli frisk. Igår lagade jag mat och idag funderar jag på att byta sängkläderna. Bara en sådan sak! De andra dagarna har jag liksom bara – ja, bara varit sjuk och ätit för att jag borde och utan att det smakade något. Då kan jag lika gärna vara utan mat.

Men…jag är på bättringsvägen och vad är lite förkylning mot allvarligare grejor? Absolut inget alls.

Istället sitter jag i soffan och stickar. Vilar. Brygger lite kaffe och tänker att det är skönt att ha tryggheten i Sverige och få lov att vara hemma när jag är sjuk. Jag vilar, fixar en lös sladd, läser, vilar mer, stickar, vilar… det här blir bra. Yrseln är däremot vidrig och jag tänker på de stackarna som har det jämt. Jag vinglar omkring då och då som om jag vore full.

Nåja.

Lady är här. Min trogne kamrat. Igår hämtade jag hundmat hos Janne och plockade några äpplen på hans träd. Det blev en äppelkaka. Fint med hösten. Fint med livet.

Längtar ut till trädgården.

Kärlek!

Annonser

En reaktion på ”Igår

  1. Funderar på din yrsel. Kan du ha fått kristallsjuka? Det har jag haft. Men jag blev illamående av den yrseln, och det skrev du inget om. Googla på det. Det finns rörelser som fixar det i så fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s