Planer

planer

Jag måste ta bort något ur mitt liv.

Känslan just nu är att jag inte hinner. Något jag inte tänker ta bort är trädgårdsplanerna. För trädgården är något jag mår otroligt bra av. Bara det att planera för nästa sommar!

Här är en tillfällig odlingslott.

Jag fick tomatplantor av finaste Ida. Det var Janne som kom med förslaget att de skulle få plats vid garageväggen. Ingen ultimat plats för det är bara sol där från någon timme efter lunch. Den sommaren som var gav massor av tomater och min plan är att jag ska bredda och förlänga den här odlingsplatsen och sätt upp glasrutor till ett litet minidrivhus.

Längst bort syns den rabatt som jag gjorde för ormbunkar jag fick av Janne. De har nu huserat där i fyra somrar och de trivs inte. Frågan är vad som trivs där eller ska jag ge upp den platsen? Det är sol där i en timme på sin höjd. Jag skulle vilja ha någon växtlighet där, men just nu känns det som om jag ska gräva upp ormbunkarna och ge upp tanken om att något skulle växa där.

blivande

Här har jag ett litet växthus.

Det var tanken att jag skulle ha ett riktigt växthus här, men med nytt jobb och pappa som dog blev det bara en tanke. Kanske var det när jag grävde mitt nya land och kände att jag orkade inte slita mer som bromsade in planerna? Jag tror nästan det.

Hur som haver tänkte jag köpa ett växthus inom den närmaste veckorna. Det ska stå där torkvindan finns nu. Jag vet inte om jag ska ha kortväggen mot huset eller långsidan. Med långsidan mot söder (mot huset) får jag in mer sol (även om det är kanske inte stor skillnad).

Det lilla växthuset har jag inga planer för just nu. Men jag ska nyttja det, helt klart. Däremot är det opraktiskt utan dess like för jag får liksom stå med huvudet ner genom rutorna som är överst. Det finns alltså inga dörrar att öppna. Tur att jag har långa armar.

landet

Landet är jag nöjd med.

Det blir lite små förändringar. Jag är ledig i morgon och då ska jag lägga ut en ny rad med plattor. Jag älskar land som liksom har gångar och är både vettiga ur odlingssynpunkt men också lite poetiska.

flerpallkragar

Här är Walles odlingar.

Pallkragarna har gett mycket fin skörd av både blommor, kryddväxter och smultron. Jag ska fortsätta med det och sätta dit ytterligare två pallkragar. Sandlådan är det mest Helmer som huserar i och det är inte speciellt ofta. Kanske ska jag tömma den på sand och på med jord och odla där också?

Under min snöbollsbuske (som ser ut som ett träd) har jag ringblommor.

Min tanke är att det ska vara fullt av ringblommor där. De fröar av sig ordentligt och jag hoppas på att de växer till sig nästa år.

Nu ska jag dricka kaffe och koppla av en stund innan jag hämtar Helmer, vi ska gå på musikal för barn. Sedan blir det hem och packa sytrunken för jag har sykurs i eftermiddag. I kväll kommer Janne och jag tänkte diskutera växthus med honom. Han är inte mer involverad i det än att han har lovat att sätta upp det åt mig.

I morgon är jag ledig och då blir det trädgården. Innan jag och Walle åker till Eksjö för att cykla mtb.

Kärlek!

Annonser

2 reaktioner på ”Planer

 1. Hm. Du behöver inte ta bort något ur ditt liv om du inte vill. Du kan minska på tiden och engagemanget för var del, eller några av delarna. Alltså prioritera. Typ om du cyklar fem gånger i veckan kan du minska det till två eller tre. Du behöver inte sluta cykla totalt!
  Du kan sprida ut trädgårdsplanerna på längre tid. (Nåt som trivs i skugga är Hosta. Finns många olika.) Du kan förstås sluta jobba eller gå ner på deltid om det är möjligt. Fast… jobba deltid för att hinna med hobbies? Det känns inte bra på nåt vis. – Pojkarna blir större fort. De behöver snart inte passas på samma sätt, de kommer att vara hos kompisar etc. Det är också en sak att väga in. Men låt du sandlådan vara ett tag till. Den kan du ta tag i när allt annat är klart.

  Gillad av 1 person

  1. Tinto! Jag har vänt och vridit på mitt liv för att se hur det ska bli bäst och jag har kommit fram till en sak som jag ska göra verklighet av. Ännu kan jag inte säga något om det, men jag följer min magkänsla och min högsta önskan.
   Du om någon ska få veta strax innan jag gör det hela offentligt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s