Godermorgon!

nyahyllorna
Nya tavelhyllor till mina böcker
nyahyllorna2

Jag är vid bättre mod än på länge.

Trots en begynnande urinvägsinfektion. Det är ganska exakt tio år sedan jag drabbades senast för att inom en månad haft det två gånger. Varför? Konstigt att det kan bli på det sättet. Jag funderar på om det är något jag inte äter eller något jag äter, eller är det cyklingen eller är det något annat? Kyla? Oron?

Fast nu lämnar jag det.

En kväll i veckan är jag egoistisk och bokar för mig själv. Det blir ändå mest en kväll där jag kämpar för att komma ifatt. Det är så jäkla skönt att få vara ifred, att i min egen takt ställa i ordning, fixa matlådor, baka eller vad som nu behövs göras.

Igår skruvade jag upp hyllorna jag köpte.

Det är ju tavelhyllor men fungerar mest som en sorts bokhylla för mig. När det gäller böcker måste jag slå i bromsen igen. Under många år har jag lånat på biblioteket, men just fackböcker är jag enormt förtjust i och det finns väldigt många fina. Till exempel om att sticka, binda böcker, tälja, cykla…

Mina nya hyllor tycker jag passar in riktigt bra.

I rummet där jag har tv:n målade jag hyllorna i samma färg som väggen, men jag har inte den orken att göra likadant med de nya. Därför valde jag de svarta tavellisterna. Det blir bra det också.

Jag har inte bara böcker där.

Utan även små saker som en liten tomte jag har fått av mamma, det gula keramikäpplet som jag fick när jag hade en fotoutställning för många år sedan och ett par änglavingar som jag har köpt själv för flera år sedan.

Men nu ska jag njuta av mitt kaffe.

Kärlek!

PS Idag ska jag klippa mig, en ny frissa – jag får prova tills jag hittar någon jag känner mig bekväm med. Dock är priserna i Nässjö dubbelt så höga som i Bromölla.

Annonser

2 reaktioner på ”Godermorgon!

    1. Hej S-u! Tack för din kommentar! Jag gillar också älgen, lite synd att flickan inte syns (minns inte namnet på henne nu), men det är ju förstås John Bauers älg det passar bra här uppe. Nära Vättern där han dog. De säger att John Bauers fru stod modell i hans fantasi för den där Tuvstarr! Ja, så var det nog, hon heter Tuvstarr.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s