Cykel & Introvert

Min nya cykel
Min nya cykel

Hela förra veckan var jag och Janne tillsammans.

Vi gjorde roliga saker som cykla längs med Göta kanal, cykla Visingsö runt, bjöd hem vänner på korvgrillning och kubb, bjöd Oskar och barnen på mat två gånger – ja, det var en bra vecka. Men sedan tog mina krafter slut.

Jag orkar inte umgås hela tiden.

Bättre man än Janne kan jag inte få, det finns helt enkelt ingen som är bättre på något sätt. Ändå orkar jag inte. Jag måste få vara ensam och jag avskyr att det alltid är jag som ber om det eller föreslår det. Men, jag är introvert och jag har lovat att jag inte ska göra våld på mig själv genom att bita ihop. Vi är vuxna människor och jag har lika rätt att få vara själv, ge tid åt att hålla ordning och städa, ge tid åt att läsa, slippa prata och så vidare.

Janne har aldrig protesterat men jag är rädd att han ska tröttna på det.

Jag tror inte han egentligen förstår hur det är att ha ett så stort ensamhetsbehov som jag har. Vi får helt enkelt ta en dag i taget. I kväll kom han oanmäld och stannade en stund, jag antar att jag får vänja mig vid att han bara kommer. Fast nu ska vi inte träffas förrän på fredag kväll och då ska jag vara hos honom. Även om jag går hem på kvällen för jag ska jobba tidigt dagen efter.

Det är obeskrivligt skönt för mig att ha en kväll för mig själv.

Jag går här i min ensamhet, vilar i tystnaden och lider lite av värmen. Vilken värme! Lyckosamt är det svalt på jobbet. I morse, vid fem, var det femton grader men efter det drog det på ordentligt igen. Låt det bli en vecka med ösregn.

Nu ska jag vidare i dagen.

Eller kvällen för att vara mer rätt. Bilden visar min nya cykel. Vi har cyklat lite mer än tre mil per kväll de senaste dagarna. Längs med Göta kanal blev det fem mil och på Visingsö tror jag att vi landade tre mil. Min nya cykel…ja, jag är fortfarande nervös för att jag köpte den, men det har varit så himla sköna turer de här kvällarna.

Nu ska jag vidare…..

Kärlek!

Annonser

6 reaktioner på ”Cykel & Introvert

 1. Han tröttnar inte. Han känner dig ju vid det här laget. Han skulle tröttna om du var en sån där efterhängsen typ som aldrig lät honom vara i fred och göra vad han vill. Dem finns det gott om!

  Gillad av 1 person

  1. Tinto: Anlednignen till att det håller är att han ger mig luft när jag säger till om det. Alltså, inte bokstavligen. utan mer släpper mig fri. jag blir stressad över heltidsjobb, hålla ordning, barnbarn och allt annat jag vill göra. Tiden räcker inte till.

   Gilla

 2. S-u

  Hej! Fördomsfulla mig – trodde när jag såg bilden på cykeln – att den
  tillhörde Walle. Den klär dig! Fortsätt att vara ungdomlig Ewa! Kram från S-u

  Gilla

  1. S-u: Walles nya cykel är orange MTB: Han ska få den 1 augusti när han fyller 7 år. Jag tänkte han skulle få en karta där cykeln ska stå och vänta på honom och sedan dyker jag upp från buskarna med min cykel och så tar vi en sväng innan tårta och kaffe.

   Gillad av 1 person

 3. camilla

  Vi körde förbi skyltarna till Bodafors häromdagen o då tänkte jag på dig! Vad jag uppskattar att läsa din blogg o om ditt liv ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s