Promenad

De här skulle Lady gärna jagat och samlat ihop
De här skulle Lady gärna jagat och samlat ihop

Idag efter frukost kände jag mig innestängd igen.

Det händer allt som oftast för Janne bor inte här och jag känner mig hindrad att göra som jag vill. Glöm inte att jag är en ensamvarg. Jag älskar Janne mer än jag någonsin älskat en man tidigare. Han är dessutom en fantastisk man som gärna hjälper mig om jag ber om support på något sätt. Han betalar för sig själv, bara en sådan sak.

Men trots allt det bra behöver jag tid att plocka i ordning, drömma, läsa och planera. Samt en massa annat förstås.

Janne åkte efter frukosten hem till sig, det är bara fyrahundra meter så det är liksom bara ”uppför backen”. Jag dammsög, plockade med disken, slängde i en maskin tvätt och kopplade sedan Lady för en promenad.

Under tiden jag går de här rundorna pratar jag oftast med mamma.

Ibland tänker jag att numera i telefonen står det ”mamma” istället för ”Vanneberga”. Det blev så efter att pappa dog i maj och jag i samma veva fick en ny telefon. Pappa..ja, hur kan han bara försvinna som han har gjort? Tårarna har kommit men det är inte många, jag kan inte känna någon sorg eller saknad, bara att det är så himla märkligt att han inte längre lever. Jag minns honom på mitt sätt. Alltid i arbetskläder. Eller på sin stol i köket, satt någon på den stolen fick de flytta sig när han kom för till exempel en kopp kaffe.

Nu hoppas jag bara att hon får plats på ett äldreboende här i Bodafors.

Ok, jag är livrädd att hon ska bli besviken om jag inte hälsar på ofta, men nog ska jag kunna gå upp till henne en eller två gånger i veckan och med sin permorullstol borde hon kunna ta sig hit ner för en kopp kaffe. Vi får helt enkelt se tiden an.

Fast nu ska jag ha en kopp kaffe.

Blommorna är vattnade, vattenspridaren är igång i landet och jag har hela eftermiddagen för mig själv. Tanken är att jag ska provcykla min nya cykel. Jag hoppas att det är något jag kommer att gilla.

Nu vidare i dagen!

Kärlek!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s