En ledig tisdag

Rallarrosor

Fråga mig inte hur det går till men det känns som jag aldrig är ledig.

Alltså, en ostyckad dag. En dag utan tider att passa. Fast idag blev det så! Hurra! En dag där jag kunde rå mig själv i stort sett hela dagen. Missförstå mig inte, jag gillar att ha Sara och hennes familj här och Janne och jag gillar att bjuda på mat. Fast ibland hinner jag inte med mig själv i allt det.

Idag åt jag frukost och funderade i över en timme.

Sedan kopplade jag Lady och gick en sväng, bara det att kunna gå en skogsväg jag inte travat på tidigare och se varthän den tar. Det gjorde jag! Och vips har jag en ny runda. Det är bra att ha olika långa turer beroende på hur mycket tid jag har på mig.

När jag kom hem satte jag igång.

Egentligen hade jag tänkt en dag i trädgården, men jag valde – för att jag kan det – att städa, fixa, sortera, tvätta, stryka, ordna…ja sådant som gör att jag allt mer får ordning i mina lådor och hyllor och skåp och andra förvaringsställen.

I torsdags var jag i Bromölla.

Det känns som en ort, inte som hemma längre. Märkligt hur det långsamt kan blekna bort. Någon kanske undrar om jag hälsade på jobbet där jag trots allt har arbetat i tjugo år. Nej, jag saknar inte det alls och jag tror inte mina kollegor saknar mig heller. Jag vet till exempel att en ung kille dog, efter några månader var det inte någon som tänkte på det längre. Dessutom har jag lämnat det bakom mig.

I morgon blir det nog ungefär detsamma.

Jag ska gå en ny runda. Jag har tittat ut den på kartan och att ha Lady som sällskap är helt enkelt underbart. Vi trivs tillsammans. Tror jag i alla fall, jag trivs med henne.

Något jag mer tänker på är att ta vara på tiden.

Alltså framöver och inte bara de här semesterveckorna. Att göra det jag gillar, att inte dra på mig för mycket, att så lite som möjligt undvika att göra det jag egentligen inte vill. Det finns några sådana punkter i mitt liv, en del går inte att undvika för jag skulle få dåligt samvete.

Nu ska jag vidare i kvällen.

Jag ska sticka en liten stund, nytt garn och den här gången ett litet projekt – nämligen handledsvärmare. Det kan vara bra till vintern. I morgon tänkte jag göra följande…

1) testa att tova vantar jag har stickat i maskinen
2) gallra grönsakerna
3) ta bilder på hur rabatterna på framsidan ser ut för en höstlig ändring.
4) rensa ogräs i landet
5) sticka
6) läsa
7) baka något gott
8) gå till affären och köpa skorpor (jag älskar skorpor)och grönkål
9) fylla i vapenlistan och skicka till Polisen
10) gå en ny runda med Lady
11) gå igenom och sortera mina pysselsaker och flytta till rosa skåpet

Bara saker som får mig på gott humör.

Kärlek!

Annonser

4 reaktioner på ”En ledig tisdag

 1. Elva grejor! Det hade jag aldrig klarat nu för tiden. Ibland gör jag en lista men det mesta står kvar när dagen är slut. Ändå har jag jättemånga egna dagar – och jag älskar dem! (Fast jag saknar Bengt jättemycket fortfarande, det går aldrig över.) Inga krav, förutom att hålla liv i växter ute och inne. Jag sover och äter när lusten faller på, ingen mat-och sovklocka som Skalman!😀 Ha det nu riktigt skönt, och du, om Lady inte trivdes med dig skulle det märkas!

  Gilla

 2. Tinto: Åh…Bengt. Tänk, att jag som aldrig träffat någon av er vet att du och Bengt hör ihop. Märkligt.
  Jag hinner antagligen inte göra alla elva grejor och jag tillåter mig att välja – jag har en ledig dag. Ibland faller tankarna på ett sätt att jag faktiskt skulle kunna ha det som du, lediga dagar betydligt oftare. Fast jag gillar mitt nya jobb på riktigt, verkligen!
  Jag har nu kommit så långt här i huset att jag börjar få den ordning som jag vill ha och att jag kan piffa och ändra lite utan att allt annat faller.

  Fast jag kan inte hitta min jeans-shorts, det var ett par trasiga och avklippta som jag fick överta av Janne. Jag älskade dem men nu är de borta – det tillhör inte vanligheterna för mig att saker försvinner.

  Gilla

 3. Tintomara

  Jag hatar när jag inte hittar saker, så jag förstår dig! Ändå skulle man tro att jag borde missa saker hela tiden eftersom här inte alls är så ordentligt och fint som hos dig. Men jag har rätt bra koll vanligtvis.
  Kan du ha lagt shortsen I nån korg eller låda för saker du ska åtgärda – om du har en sån? Du kanske tänkte göra några roliga applikationer eller broderier på dem? Bland sommarsaker har du förstås letat. Garaget? Eller kanske en söm spruckit så den ligger bland saker du ska laga? Fast du har förstås inte högar/påsar/kassar med olika projekt, du gör saker direkt du. Men om du precis skulle göra något med dem och blev avbruten – var skulle du stoppat undan dem då?
  Ditt jobb verkar jätteroligt, så du valde ju rätt. Pension hinner du väl få! Kram!

  Gilla

  1. Alltså, jag läste din kommentar sent och så kom jag på när skulle sova var jag inte hade letat…men det hjälpte inte. Nu har jag snart gått igenom allt här hemma, jag undrar var de är någonstans. Jag har letat, efter din kommentar, i mitt syskåp och på ett annat ställe – men de är borta!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s