En fin dag

En fin dag

Jag har semester

En dag. När det blev bestämt att mamma skulle komma upp och sova över en natt insåg jag att mina gamla lånade och loppisfyndade trädgårdsmöbler inte skulle hålla. Inte för att mamma väger mer än någon annan, men på grund av att hennes knä inte fungerar får hon liksom bara ”kasta” sig ner i en stol, fåtölj eller soffa.

Därför beställde jag spritt språngande nya möbler.

Idag är det leverans och ingen annan dag fanns att välja. Därför bad jag om ledigt och jag kunde få det. Tack för det! Leveransen ska komma nu under eftermiddagen. Förmiddagen har gått åt att fixa och greja här hemma. Snart är jag i mål. Snart har jag ordning på torpet. Snart vet jag vad jag har i mina skåp och lådor.

Jag har tvätt på tork.

Handdukarna vajar sakta i vinden. Strax ska jag hänga ut ett överdrag till en liten sittpuff. Jag blir allt mer nöjd med min bostad. Växthuset får vänta. Jag inser att jag måste prioritera och att det hade blivit för mycket, men jag hoppas att till hösten handla och sätta upp. Då blir det odling till våren. Hur underbart är inte det!

Jag har gått från Unionen till ST.

Det är fack och a-kassa jag avser. Räkningarna är betalda och jag tycker jag har kommit i fas sedan flytten. Det är mycket som har hänt på de snart sex månader jag har bott här. Jag har sålt min lägenhet, jag har slutat jobbet som jag varit anställd på i tjugo år, jag har börjat ett nytt jobb, jag har fått en ny adress och min pappa har dött.

På tal om pappa har jag gråtit väldigt lite.

När jag packade upp grejorna till loppisen såg jag en tavla som påminde om honom. Det var hans grejor och hans valnötter på ett slitet bord. Jag stoppade tavlan åt sidan. Jag behöver inte mycket minnen. Det räcker fint så. För någon dag sedan ringde min bror om en bouppteckning, jag bad att få lite gamla verktyg som en slängborr och en rubank – han lovade att plocka ihop lite till mig.

Nu ska jag vidare i dagen.

Jag är i slutet på min andra islandströja men väntar på en kommentar som kan hjälpa mig med förkortade varv i halsen så att den inte sitter åt framtill och är lite högre i nacken. Jag läser om drottning Christina. I kväll kommer Janne och jag tänkte att om bara leveransen kommer i tid ska jag handla något riktigt gott och bjuda honom på. För jag älskar honom.

Snart har vi varit tillsammans i fyra år.

Jag somnar gärna med honom. Han har fantastisk kropp. Han är snäll och hjälpsam. Han är händig. Han är lång. Han är renlig. Han betalar för sig själv. Och jag älskar att luta mig mot honom när vi sitter i soffan. Jag älskar när jag somnar i hans famn i sängen (fast han ska alltid röra på sig när jag precis håller på att somna).

Nä…nu ska jag vidare.

Kärlek!

Annonser

En reaktion på ”En fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s