Dagarna

Citronträdet blommar
Citronträdet blommar

Dagarna flyger fram.

Jag jobbar och gillar mitt jobb. Verkligen. Även om jag känner mig urbota korkad då och då så är det superroligt och dagarna går fort. Sedan försöker jag hinna med trädgården och allt annat som att laga mat, göra matlåda, städa, tvätta, vattna, klippa gräset och prata med mamma.

Ibland blir det för mycket.

Igår fick jag be Janne om några timmar för mig själv. Jag orkade bara inte. Idag har jag jobbat till sju på kvällen, hemma vid halvåtta, fixa en liten matbit till mig, fixa matlådan till i morgon, försöka hinna med kläderna som är tvättade och nu sätter jag mig ner och då är klockan nio.

I morgon slutar jag vid sex.

Jag är hemma vid halvsju och får säga till Janne att jag måste ha en halvtimme för mig själv. Jag håller nästan på att explodera över att jag inte får luft och utrymme till mig själv. På måndag är jag ledig och då har jag barnen för barnomsorgen har stängt. Men på tisdag är dagen min egen.

Faktiskt tänkte jag lyxa till det lite.

På måndag tar jag barnen med mig in till Nässjö och gör lite ärenden, sedan ska vi – tänkte jag i alla fall – äta glass från en liten butik. Samtidigt tänkte jag boka tid för en ansiktsbehandling, det verkar vara en sådan salong alldeles bredvid. Jag känner att jag måste ge mig själv lite tid.

Strax ska jag ringa mamma.

Och tända en brasa och försöka varva ner. Sticka lite. Igår gick Janne hem efter Lets dance, då började jag skura badrummet och fixa med tvätten. Klockan var ett på natten när jag var klar. Det ska inte vara på det sättet men hur ska jag göra? Jag har svårt att sitta ner i en röra, så kom inte med förslaget att jag ska låta allt vara. Barnen rum ser ut som en granat slagit ner, jag hinner inte.

Magen svider och jag känner att jag måste styra upp det innan det går åt skogen.

Äh…i övrigt är det bra.

Kärlek!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s