En tisdag i maj

En tisdag i maj

Idag börjar jag arbeta klockan 14.

Janne sov över och jag steg upp när han åkte till jobbet. ”Morgonstund har guld i mund”, säger en del människor och jag håller med dem. Det är skönt att känna solen börja värma och hur häggen doftar när jag närmar mig hörnet där det trädet står.

Valnötsträdet från Vanneberga tycks ha klarat sig.

Idag har jag bara grävt ner lite lökar i jorden vid Buddha-figuren. Det får bli en ”skräprabatt”, jag är just på väg att slänga ner lite överblivna frön.

Mitt nya jobb är roligt, det är det absoluta roligaste jobb jag har haft. Hela tiden finns chansen att lära sig nytt, för att inte tala om hur välorganiserat det hela är. Här finns inga taskiga kylar och frysar, när det var uppstarts-möte (ett möte där vi informeras om sådant som hänt ute i samhället under natten eller dagen) igår fick jag höra ”nu håller vi på att rensa och avfrosta kylarna” och tänkte på mitt förra jobb där det såg ut lite si och så.

Nu ska jag fortsätta en stund till i trädgården.

Sedan ska jag dammsuga och plocka fram grejor jag ska ha med mig till Skåne. Begravningen närmar sig. Jag kan inte säga att jag fasar för den, men lite oro känner jag. Även om man inte står den som ska begravas speciellt nära så är det gripande och det är min far jag ska begrava på fredag.

Janne följer inte med.

Sara och Oskar var förvånade, men Janne har träffat pappa två gånger och då var pappa nästan döv och något samtal gick inte att föra och pappa hade ingen lust heller. Han var då i det stadiet att främmande människor bara var ansträngande.

Om Janne hade följt med till begravningen hade det varit hyckleri.

Jag känner stödet från honom ändå och måste fokusera på mamma. Hennes sorg efter att ha förlorat sin man och livskamrat sedan 64 år tillbaka tar sig uttryck inte bara i tårar utan även fysiskt. Hon har svårt att gå sedan tidigare och det kommer att bli tufft för henne att gå fram till kistan, jag är rädd för att hon ska fall (vilket hon gör ofta för hennes av polio förstörda ben ger vika).

Men, i dag stålar solen.

Tack.

Annonser

En reaktion på ”En tisdag i maj

  1. Pralin

    Nu var det längesen jag tittade in hos dig. Jag ser att du mår bra och att din pappa dött. Vi följs åt lite du och jag – min mamma dog i våras,. Vi odlar och renoverar. Jobbar. Jag har fortfarande kvar min mc men kör inte speciellt mycket. Men den står för frihet, mod och lycka. Jag vill inte vara utan den. Inte än iaf.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s