Det går bra

dagenidag.jpg

Till min stora förvåning går det bra.

Jag tänker på pappa, men det var bara i onsdags som jag var ledsen. I torsdags var jag på jobbet och det fungerade fint, medan jag var lite risig i fredags men det ordnade upp sig. Jag har köpt en svart kort jacka i linne som jag ska ha till min klänning och en scarfs i svart med röda blommor – min pappa var socialist ut i fingerspetsarna och han älskade att odla. Det blir fint.

Idag har det varit en bra dag.

Jag har tillbringat den med Janne och barnbarnen. Walle är en odlare precis som jag. I morgon ska vi åka och köpa pallkragar och extra jord för att han ska kunna odla. Sara vill inte ha någon odling hemma hos sig, det var Walle som kom på idén att odla hos mig.

Idag har vi grävt.

Fixat med grästorvorna och jag kan nog säga att landet kommer att bli klart i morgon. Växthuset väntar jag med till nästa vår. Jobbet vi har haft med nya potatislandet har tagit hårt på krafterna.

Nu har vi ätit gott.

I kväll blir det brasa och melodifestival.

Kärlek!

Annonser

2 reaktioner på ”Det går bra

 1. Tänker så mycket på dig. För min del har begravningarna kommit tätt de senaste åren. (Den senaste i Småland.) Hur går det med din mamma? Kan hon bo kvar ensam? Kram!

  Gilla

 2. Tinto: Det går bra. Ibland kan jag bli lite sorgsen, men inte så jag gråter. Mamma skrattar, gråter och oroar sig hela tiden. Min bror har ställt upp och hans fru har tagit hand om räkningar och papper, det är ju inget jag kan göra åt mamma eftersom jag är långt ifrån.

  Jag vill inte påverka mamma, men tydligen hade min bror blivit förvånad när hon sa att hon skulle flytta till äldreboende och sedan vidare till Småland. Jag tror att steget till Småland får bli efter att hon lämnat huset, för där vill hon inte bo kvar.

  Hur det ska gå till vet jag inte, jag tänker på alla prylar som hon omger sig med. Hon kan ju inte ta med sig till äldreboendet och jag och min bror har ju hem och prylar så det räcker. Det är ju inte som förr när människor var tacksamma att ärva det allra minste. Mamma har ju massor av prylar, t.ex. Rosa Ljung. Minns du? Så vi blir lurade, vi konsumenter. Ett tag skulle alla ha bårder i taket och lade ner hundratals kronor på bårder och sedan var det Rosa Ljung och nu är det från vitt till grått i hus och hem.

  Min bror måste ju sköta om det hela och åkte till en begravningsbyrå, jag förmådde honom till att samtidigt ta upp det där med bouppteckning men han är lite ”nu gör vi detta först och sedan tar vi det andra”. Det går inte att rubba honom, han är som en snigel…det ska gå långsamt framåt. Men jag är glad att han ställer upp och jag får finna mig i hans prioriteringar. Min bror och hans fru har varit och hälsat på mamma för någon dag sedan.

  På onsdag åker jag ner och stannar till lördag. Jag ska storstäda på onsdag och försöka planera på torsdag så att allt är klart med dukning och annat till fredag. Begravning på fredag och den bävar jag för. Inte för egen del, för jag hade gärna suttit i min egen lilla värld och gråtit, utan för mammas skull. Jag måste stötta henne. Sara har aldrig varit på en begravning och tror att det är som en familjeträff (mina tankar om hennes ord om begravningen) och vet inte hur känslomässigt det är.

  Nu ska jag till jobbet. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s