Rapport från en stuga

morgon.jpg

Tiden rusar iväg.

Helt kort kan jag säga att jag stormtrivs med mitt nya jobb. Det är ett heltidsjobb och intressant på ett sätt att jag hela tiden lär mig nya detaljer. När det då och då är lugnt läser jag delar av rättegångsbalken. Det allra mesta får jag läsa flera gånger för att förstå, men det går framåt.

I trädgården ville jag ha ett nytt land.

Eftersom jag har fem rader jordgubbar fick det inte plats till så mycket annat förra året och jag tänkte ändra på det. Därför började jag gräva ett nytt potatisland. Det var och är otroligt mycket sten, men jag tar lite i taget. Jorden är inte tillräckligt varm ännu för att jag ska sätta potatis så det får ta sin tid.

Jag har beställt en ny gräsklippare.

Den jag köpte i Vetlanda var inte komplett. Därför lämnade jag tillbaka den till Granngården i Nässjö och killen som fixade det hela lovade att jag skulle ha den i torsdags eller i fredags. När jag ringde i går kommer den möjligen i slutet på nästa vecka. Om människor ändå kunde lära sig att sanningen alltid vinner.

Gräsklipparen är en cylinderklippare.

Alltså en vanlig hand-gräsklippare. Trädgården är mitt intresse (ett av alla) och jag vill verkligen prova att klippa för hand på den lilla biten på framsidan. Spännande att se hur det blir. Där är rabatterna kantade och fina, men gräset växer sig högt.

Jag och Janne har inte setts speciellt mycket.

Ibland blir det lite fel och jag har svårt för de där indirekta kommentarerna och ännu svårare när han inte kan säga vad han egentligen menar. Det är alltid jag som får ta upp det som gnager och han erkänner aldrig att han var sur eller ur humör för något jag sagt eller gjort. Nej, förhållande är inte lätt.

Nu ska jag byta om och ut i trädgården.

Jag hinner med lite grann innan jag ska åka till jobbet. Kommentarerna läser jag och jag ska försöka hinna med att svara på dem också.

Kärlek!

Annonser

2 reaktioner på ”Rapport från en stuga

  1. Alex

    Vi har en handgräsklippare och jag älskar den. Det är som en sorts terapi att gå med den. Hoppas du kommer att trivas med din.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s