Godermorgon

Det där med snö
Det där med snö

Det hinns inte mycket mer än att stiga upp, åka till Nässjö, lyssna på föreläsarna, åka hem, fixa mat och diska, plugga och sedan sova. Igår fick vi gå lite tidigare än schemat visade, det var för att vi skulle plugga hemma. Kommentera gärna om ni vill, svaren kommer så småningom. Jag hinner inte just nu helt enkelt.

En stunden står allt glasklart för mig för att i nästa stund inte fatta något alls.

Det vi håller på med nu är att få en inblick i brott och Brottsbalken. Vad är ett brott? När är det inte ett brott? När medverkar man till ett brott. Böckerna är tjocka och listan lång.

Janne var här en stund i går kväll.

I måndags hämtade jag Lady och gick en lång runda med henne, sedan åt jag gott och duschade (fast i omvänd ordning om det nu har en betydelse)innan jag lämnade tillbaka henne till Janne. Helst skulle jag vilja ha Lady här jämt. Hon ligger gärna kvar när Janne ska åka och för någon dag sedan spelade det ingen roll hur mycket han kallade på henne för hon kom inte till honom när han skulle åka och jag var kvar. Fina Lady.

Jag har nästan övertalat Janne att bygga en hundgård och isolera halva garaget.

Då kan hon vara kvar hos mig jämt. ”Hon lever inte så länge till”, sa min mamma. Men det spelar ingen roll, jag ser ju på henne att hon vill vara kvar här – slippa Krut som vill trissa upp henne och leka, ligga i värmen framför brasan, bli klappad av mig och vara med på ett sätt som hon inte får (för Krut) hemma hos Janne.

Fast nu ska jag plugga. Det handlar om mord, dråp, misshandel och andra ännu värre saker.

Håll en tumme att jag har gjort rätt som gav mig in på det här nya jobbet.

Kärlek!

Annonser

4 reaktioner på ”Godermorgon

 1. Caroline

  Låter som ett roligt jobb!
  Och fin bild av jyckarna!
  Röstar så klart på att du behåller Lady eftersom hund = livskvalitetshöjare 🙂 Kan hon inte få bo i huset och så raggar du upp nån ung tjej som tar ut henne ett par x under dagen, alt skaffa en dagmatte? (Sånt jag älskade att göra som 11-15-åring.)

  Gilla

  1. Caroline – jag har funderat på både det ena och det andra. Just nu löser vi det så här, men jag tror jag ska lägga ner lite av mina sparpengar på att göra en hundgård åt henne. Frågan är om Janne orkar hjälpa mig. Om jag isolerar garaget så kan hon ha en fin hundkoja där och så en glugg så hon kan gå ut i hundgården och där en sorts högt bord så hon kan ligga och spana. Åh…vad jag älskar den hunden!

   Gilla

 2. Coffee blev över 14 år, så. Lite tröttare och stelare, ungefär som jag, annars glad tills sista dagen.
  Nya jobbet blir nog intressant. Jag tror det är min ålder som får mig att tänka att du kunde gått hemma och sysslat med allt det där du gillar, trädgårdsarbete, fotografi, origami, sömnad, stickning, målning, papier maché, matlagning, skrivande, hundpromenader, barnbarn… Har jag glömt nåt? Du kommer att kunna göra det där ändå, fast inte så ofta och mycket förstås. – Men märker du att det blir för slitigt kan du ju sluta!

  Gilla

  1. Märkligt, när jag läste din kommentar hade jag funderat en hel dag på att strunta i att jobba och istället gå hemma och baka, ta hundpromenader, ha barnbarnen hos mig, vika tvätt, vara i trädgården och så vidare. Har jag gjort rätt som tog det här jobbet? Jag har i alla fall inte kniven på strupen och kan hoppa av, men jag gör ett försök för jag tror jobbet är roligt och när jag väl gå på schema igen så är jag antagligen inte så utmattad som jag är just nu av 8-17-tiderna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s