Snö i mängder

fågelbordet
Snö i mängder

Jag har kort om tid.

Några timmar ledigt för att hinna städa och tvätta. Vid lunch kommer Janne och vi ska göra något fint, vi ska ut i skogen och grilla korv. Härligt. Just nu torkar golven så jag tog mig en liten stund att skriva.

Jobbet är intressant.

Men jag är fullkomligt utmattad med att hålla rätt tider, buss och tåg, nya kunskaper men kanske framför allt alla nya människor gör att jag dränerar mig själv. Igår missade jag tåget hem och var hemma först strax efter sex. Vid sju kom Janne, innan dess hann jag in i duschen och tända en brasa, brygga mig en kopp kaffe men sedan var orken slut.

Är det värt det?

Jag tror det. Just nu är jag inte i rätt fas att bestämma det, fråga mig om ett halvår. Då är jag förhoppningsvis inne i arbetet på ett sätt att jag kan säga att det är ok. Något jag måste skaffa mig – tyvärr – är en bil. Det är fullkomligt omöjligt att få ihop mina arbetstider med buss och tåg.

Trist det där.

För ju mindre tåg och bussar som finns att tillgå ju mindre folk kan åka och ju mer drar de in. Jag har verkligen försökt tänka ut något bra men det fungerar inte hur jag än vänder och vrider på det. Jag måste ha en bil.

Det jag tänker på är pengarna förstås.

Inte nog med att jag betalar nästan femtusen extra i skatt för att jag har två löner (alltså femtusen extra förutom den vanliga skatten på båda lönerna och jag är inte någon höginkomstagare) utan jag måste betala för en bil också. Om jag lägger de utgifterna på min lön från Polisen så är det inte mycket kvar. Men…eftersom jag inte går i pension nu så ökar summan mot om jag skulle ta ut den nu, jag har chans att spara och jag kan leva på lönen trots alla extra utgifter.

Nästa vecka ska vi få lärdom om juridiken som krävs.

Ni vet typ straff och brott. Jag tror att nästa vecka blir mindre energikrävande för nu har jag träffat människorna, jag vet hur jag kan ta mig dit med tåg och buss (kontorstid nu när jag går kursen).

I morgon måste jag läsa och studera.

Jajamänsan! De kräver det också. Men jag vill ju klara det där examensprovet.

Nu ska möblerna ställas till rätta och sedan ska jag börja så mina fröer i vänta på Janne.

Kärlek!

Annonser

4 reaktioner på ”Snö i mängder

  1. Det gäller att hitta rätt nivå på bil – inte för dyr, inte för skruttig heller för då blir det dyra reparationer. Jag gillar min Clio, jag tror det är min sjätte Renault. Men smaken är som baken. Och det gäller ju att hitta en lämplig bil just när man behöver. Lycka till!

    Gilla

    1. Tinto: Det uppstod ett problem för någon i min närhet och nu blev det komplicerat. Men det blir ingen leasingbil för om jag slutar jobba om ett år så har jag kvar kontraktet i ytterligare tre år. Men..jag har nog löst det genom att …äh…jag kanske skriver om det en annan gång.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s