Baka och laga mat

Leilas kakor
Leilas kakor

Alltså…inte vet jag vad som har hänt men jag har blivit en riktig hejare på att laga mat och baka.

Idag hade vi till exempel bearnaise och jag gjorde pommes med min mandolin som jag sedan körde i air-fryern. Till kaffet har vi ätit chokladkakor som jag stoppade ner i en glasburk som står fint på köksbänken. Jag lagar vegetarisk mat så det står härliga till och när barnen smakade det för första gången utbrast Walle ”det är det godaste jag ätit i hela mitt liv”. Lillebror föll in i kråksången.

Dagen i dag har varit sådär.

Lite ledsam men i det stora hela kärleksfull. Jag tänker på en sak som gjort mig lite ledsen men som följdes av annat som uppvägde det hela. Märkligt att det är så lätt att ledsna till av dåligt när det finns fyrdubbelt upp av motsatsen!

Jag och Janne tog en sväng till Haraldstorp.

Sara sa inte ett ord om mina glasögon. Inte ett ord. Ok, jag vill inte att hon ska ljuga men det var så tydligt att hon avskydde dem. Vi har olika smak om det mesta, men glasögon köper jag ungefär vart femte år i bästa fall och hon kunde i alla fall fått ur sig ”fin färg”.

Trist. Det gjorde mig lite småledsen.

Men, det viktigaste är nog att Janne tycker att de passar mig. Han var riktigt vältalig när han såg mig med dem på för första gången i går. Janne är också en sanningssägare. Han har sagt att jag inte ser ut som en fotomodell – och det gör jag ju inte, men i mina ögon är han så gott som en sådan. Jag tänker att skönheten sitter i betraktarens ögon. Han sa ”du har många andra bra kvalifikationer”. Jag får väl glädjas åt att han vägrar ljuga (hur ska du annars veta när jag talar sanning, sa han – och det har han ju rätt i).

Nu ska jag vidare i kvällen.

Sara, Oskar och barnen är på fest i kväll och Janne ska vara chaufför. Snälla Janne. Nu ska jag gå och krama om honom.

Kärlek!

Annonser

3 reaktioner på ”Baka och laga mat

  1. Sissah

    Den kommentaren har jag också fått av ett ex och jag godtog den då (och var ju lycklig att han älskade mig ÄNDÅ!) men nu i efterhand tycker jag att den var rätt dum, faktiskt. Onödig. Jag skulle ju aldrig få för mig att säga ”du är inte skitsnygg” till honom liksom? Istället berömde jag hans vackra ögon, händer, hår, ögonbryn… (Han pratade aldrig om mitt utseende förutom att han konstaterade att jag inte var någon modell – vilket jag ju redan visste?) Så sorgligt att utseendet ska vara så mycket i fokus för kvinnor. Att det ska förhållas till jämt, och att det en jämför med är de vackraste vackra, som de ser ut i rätt belysning, ur de förmånligaste vinklarna och med en massa retusch,

    Gilla

    1. Sissah: Exakt. Det finns fina saker hos den man älskar och det var och är en djävligt dum kommentar. Och likaså…tror ha inte att jag vet det att jag inte är en fotomodell? Ledsamt för jag tittar på honom och ler och tycker han är så fin.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s