Symål 2018

symål.jpg

Om jag fick göra om mitt liv skulle det bli annorlunda när jag var ung.

”Fredrika på vinden” gör det som jag skulle valt om jag fick välja om. Men nu är det som det är och jag älskar mitt liv och har gjort extra mycket de senaste tolv åren.

I morgon åker jag till Jönköping för att köpa symaskin.

Min mamma tycker det är onödigt och jag själv tycker kanske det också. Ekonomiskt är det inte försvarbart eftersom jag knappat kommer att sy så mycket att det lönar sig. Men jag har sparat pengarna till detta, jag är nyfiken och jag vill. Ibland räcker det.

”Fredrika på vinden” har satt upp vettiga symål för året. Jag tänkte göra likadant, men inte riktigt lika ingående och genomtänkt, det blir bra ändå.

Målet 2018 för mina syprojekt.

1) Jag ska sy ett projekt (plagg, något i lappteknik eller annat) i månaden. Det är ett rimligt mål tycker jag.
2) Jag ska gå på syträffen med Ida varannan söndag, då syr de mellan 13.30 till 17.30 – förutom en fika är nog alla effektiva och jag tror jag kommer att uträtta en hel del då eftersom inget annat distraherar.
3) Jag ska sy två shorts till mig själv, det finns inget svårare än att hitta shorts som passar – är de inte för korta sitter de åt eller är det för stora i midjan. Jag ska sy två par som passar mig fint.
4) Jag ska sy en topp som jag hittat mönster till, den har volangkant längst ner.
5) Jag ska sy ett lapptäcke till Helmer.

Kanske jag fyller på listan längre fram. Men som det är just nu känns det bra att ha lite punkter att luta sig mot.

Kärlek!

PS I mitt kök finns ett stort skafferi, där har jag mina tyger och annat som hör till. Skafferiet finns i ett trångt skåp där mjölpåsarna ramlar ner på det som står på en bänk inunder. Jag har slagit sönder en fin lykta på grund av det – numera finns inget ömtåligt där.

Annonser

3 reaktioner på ”Symål 2018

 1. Vilka roliga mål det låter som du har! Låter ju såå kul med syträff varannan söndag vilken dröm! Och toppen låter jättefin, vad är det för mönster?

  Precis som du skriver, ibland räcker det att en verkligen vill nånting. Det låter som den vettigaste anledningen att införskaffa något tänker jag. Du har ju funderat och längtat efter den så länge, syr otroligt mycket och utvecklas snabbt. Så klart ska du ha en over lock! Hoppas den blir en stor glädje och utveckling för dig!

  Gilla

  1. Fredrika – tusen tack för inspirationen att sätta upp mål inför sy-året 2018. Det är en av de bästa idéer hittills i år som kommit till mig. Det känns som om det verkligen kommer att bli något sytt om man som du tänker till vad man vill.

   Själv är jag nybörjare och ibland tar det emot när jag bestämmer mig för att sy något och det känns jättesvårt. Det är nog min akilleshäl, det att jag ger mig på saker som jag vill men som är nytt alldeles för ofta. Ibland borde jag nog vila i det jag redan kan.

   Sjalen som var en knit-along – har du tid över någon gång vill jag gärna göra något liknade igen. Det var så kul!

   Gilla

 2. Pingback: Walles lapptäcke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s