Det där med färger

Det lilla rummet, det är cirka 4 gånger 3 meter, är ett tv-rum. Jag hade kunnat vara utan det, men barnbarnen gillar att titta på tv på morgonkvisten och Janne på Kunskapskanalen på kvällarna. Själv gillar jag Mandelmans gård, Bron och lite annat – en tv är rätt ok ändå.

I veckan och helgen har jag rivit tapeter, slipat väggar, målat tak och satt upp väv.

Nu ska det till en färg och jag vet inte vad jag ska välja. Helst vill jag ha en fondvägg direkt till höger när man kommer in i rummet, men om nöden kräver det avstår jag. Men vilka färger?

Jag vill på något sätt att rummet ska smälta in när man kastar en blick från köket och in i rummet. Den rosa skänken vill jag gärna ha med i det tänket, jag är nämligen förtjust i det stora åbäket. I hallen och köket har jag också väv och där har jag målat med en ljust rosa kulör, den färgen syns bäst på den stora bilden – men om jag målar med den färgen ”försvinner” liksom det rosa skåpet och det vill jag inte.

Dessutom har jag en idé om en tavelvägg där jag ska ha fondväggen. 

Så….fritt fram för alla förslag. Sovrummet som ligger precis intill har färgen ”lavendel” och den skulle jag beskriva som en sorts lila-grå färg. Vardagsrummet har ”äggskal”. Ge mig ett förslag vilken färg ni skulle valt (för visst är det någon som läser än i min blogg).

 

Nu ska jag tända en brasa och få in lite värme i huset.

Kärlek!

Annonser

13 reaktioner på ”Det där med färger

 1. Lena i Östersund

  Spontant tänkte jag ljust, ljust grönt typ lindblomsgrönt.
  Det ska bli kul att se vad du väljer. Jag önskar verkligen att jag hade din energi att renovera och fixa. Jag har en hall som börjar bli en mardröm pga urgammal strukrturtapet som börjar gå sönder…

  Gilla

  1. Camilla:Jag har också funderat på ett mörkt rum – eller mer rätt har jag plockat till mig mörka färgprover. Det är ett litet rum och kanske skulle något ljust vara bäst, men jag har en mörk favoritfärg och jag kanske skulle strunta helt i att det ska vara ljust för att det är litet?

   Gilla

 2. Den blå hade jag nog valt av dem som är uppnålade. Annars gillar jag sandfärg, en varm, lite gyllene sand. Fondvägg har du ju redan en. Ta varken för mörk eller för ljus färg. Gärna mättad utan att vara mörk.

  Gilla

 3. Elisabeth

  Jag undrar vad det är för väv du sätter upp, är det i stället för att spackla? Till väggarna hade jag valt en ljusgrå nyans. Det kan bli väldigt behagligt om man lyckas hitta rätt grå nyans som passar för väderstrecket osv.

  Gilla

  1. Elisabeht: Det är en slät väv. Helt slät, ingen struktur alls. Själv började jag med ”aldrig en grå färg”..men vet du, om någon timme ska jag in och handla och det lutar åt grått.

   Gilla

 4. Jag tänker att en ljusrosa nyans, smutsig pastell som alla innemänniskor kallar den, skulle bli fint. Som fondvägg, där du ska ha skåpet, kan du ju måla i en mörkare rosa/cerise-nyans. Du gillar ju färg och rummet är litet så jag tror du ska ta ut svängarna lite där 🙂 Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s